Enkele Leuke Commentaren Over Mijn Boek!

Enkele Leuke Commentaren Over Mijn Boek!

Wanneer ik een blog schrijf of een artikel voor het Permacultuur Magazine of mijn nieuwsbrief, dan zit ik alleen achter mijn computer en zodra het artikel klaar is duw ik op publiceer of verzend. Daarna is het weg en leesbaar voor iedereen.

Maar toch heb ik daar nooit echt bij stilgestaan: bij het feit dat iedereenΒ  mijn teksten leest en er zijn eigen mening over vormt. Ik kreeg soms wel eens negatieve kritieken in mijn mailbox, maar de meeste waren altijd heel lovend en positief πŸ™‚ .

Het schrijven van dit daarentegen is mij veel moeilijker gevallen. Voor de een of andere reden overviel mij nu wel het besef dat er veel mensen zouden lezen wat ik schrijf, dat er veel commentaar op zou komen en vooral: dat een boek iets tastbaars is, iets dat bij mensen in de boekenkast gaat staan en vaak wordt gelezen.

Vergankelijk of voor eeuwig?

Een blogartikel staat wel op het web, maar dat is allemaal vergankelijk. Er wordt zo gigantisch veel gepubliceerd op internet, dat nieuwe teksten na enkele dagen al terug wegzinken onder een lawine aan andere teksten.

Een boek is in mijn ogen iets voor altijd: bij mijn ouders staan de boeken van Rik Dedappere, van Heinz Erven, Fukuoka en Ruth Stout nog prominent vooraan. Dat zijn boeken van 40 tot 60 jaar geleden, nog steeds actueel, nog steeds een plezier om te lezen πŸ™‚ .

Zoiets zie ik niet gebeuren met een blogartikel of tekst in een magazine!

Daarom was ik dan ook wat zenuwachtig toen ik aan mijn testlezers een manuscript moest bezorgen: wat zou hun reactie zijn? Het had mij toch veel tijd en moeite gekost om het te schrijven, maar of het ook positief zou ontvangen worden is een andere vraag!

Positieve reacties πŸ™‚

Na enkele weken kwamen de manuscripten binnen en was ik blij verrast door de commentaren! Uiteraard waren er een heleboel opmerkingen, maar de algemene teneur van de reacties was positief.

Ik wil jou deze reacties niet onthouden πŸ˜‰ :

Ik heb het met plezier gelezen, er was vreugde bij het lezen van de “natuurlijke waarheid”

 

Ik heb direct in mijn tuin een geschikte plaats gezocht om volgend jaar zelf op deze manier te beginnen, zo aanstekelijk was het boek! Ik dacht altijd dat ik geen tijd had om zelf te tuinieren maar nu weet ik beter.

 

Het boek is een goed mengsel van uit ervaring geputte tuinwijsheid en wetenschappelijke referenties. De stijl is heel direct.

 

Door de lectuur van uw boek heb ik heel wat bijgeleerd: boeiend, leerrijk, duidelijk.

 

Dit is jouw boek en het maakt me gelukkig het te kunnen lezen !!!

 

 

Comments

  1. Ik wacht vol spanning op het boek en ben heel benieuwd wat ik er weer van leren kan.
    Frank heel veel succes gewenst.

  2. Je maakt ons heel nieuwsgierig, ben heel benieuwd naar je eerste boek en hoop er veel van te leren πŸ˜‰ Veel succes en dank om ons op de hoogte te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *