Keuze van De Drukkerij voor Mijn Boek

In een vorige artikel vertelde ik al hoe ik bij mijn drukker ben terechtgekomen. Maar waarom het juist die drukkerij geworden is, heb ik nog niet gezegd.

Want Druk In De Weer is niet zomaar een groene drukkerij. Ze dragen deze naam echt hoog in het vaandel en werken er op verschillende fronten tegelijk hard aan om deze naam waar te maken. En vooral dit is de reden waarom ik voor hen gekozen heb: je merkt in alles dat ze het echt menen met hun zorg voor het milieu, energiebesparing, CO2-reductie, papierbesparing, …

Drukken bij Druk In De Weer

Enkele redenen waarom ik snel overtuigd was dat hier drukken de juiste keus was. Het lijstje is indrukwekkend:

  • Alcoholvrij drukken
  • Gebruik van vegetale inkten
  • Plantaardige niet-vluchtige wasmiddelen
  • Groene stroom
  • Colormanagement gekoppeld aan automatische inktgeving drukpersen. Voordeel hiervan is een grote beperking van het aantal inschietvellen en een zuiniger verbruik van inkt en producten
  • 3-jaarlijks bodemonderzoek door gespecialiseerd labo
  • Professionele ophaling en verwerking van producten
  • Opvang van regenwater voor sanitair gebruik
  • Aankoop van producten in grote herbruikbare metalen vaten (alcohol, inkten, wasmiddelen, …)

Maar daar houdt het niet op!

Naast zo milieuvriendelijk mogelijk drukken, is de keuze van het papier ook heel belangrijk. Want dit is de grootste factor van een boek die het verschil kan maken naar milieu toe.

Bij Druk In De Weer werken ze met een gerecycleerde papiersoort afkomstig  van FSC gecertificeerd papier. Een papiersoort die voor 100% uit gerecycleerde vezels bestaat en die geen witmakers bevat.

Dat de keuze voor dit soort papier een grote impact heeft kan je zien in onderstaande infographic. Je ziet zo wat je bespaard door te kiezen voor dit soort recyclagepapier t.o.v. gewoon standaard papier: een enorm verschil!

recyclage-papier

En dan is er nog CO2 compensatie

Om het papieren boek zo klimaat-neutraal mogelijk te maken heb ik ook gekozen om een CO2 compensatie te betalen. Hierdoor wordt de voetafdruk van het boek tot een minimum herleid 🙂 .

Redenen genoeg dus om volledig voor deze drukkerij te gaan. Je begrijpt dat het niet zo’n moeilijke keuze meer was toen ik dit allemaal wist!

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *