Waarom zou je het boek kopen?

Waarom zou je het boek kopen?

De voorverkoop van het boek start morgenvroeg om 8u, tot 13 december krijg je als bonus een brochure (waarde 10 euro) en gratis verzending (waarde 6 euro). Alle informatie daarover kan je hier lezen: Twee bonussen voor jou!

Ik heb de voorbije weken al enkele voorbeelden van de binnenkant van het boek getoond, enkele stukken tekst geplaatst en je uitgelegd waarom ik het boek heb geschreven. Maar een duidelijke reden waarom je het boek moet kopen heb ik nog niet gegeven. Misschien vraag jij je zelfs wel af waarom je het boek eigenlijk zou kopen. Uiteindelijk staat bijna alle informatie uit het boek online. En zeker wanneer je de online cursus gevolgd hebt, kom je vaak bekende materie tegen in het boek.

Alles staat al online

Ik schrijf al meer dan 4 jaar wekelijks één tot drie artikels voor mijn blog. Opgeteld komt dat op 543 artikels over natuurlijk tuinieren. Dat zijn al enkele boeken aan teksten 🙂 . Tel daarbij de artikels en brochures van de nieuwsbrief en de lessen van de online cursus: dan kan je er vanuit gaan dat ik ondertussen al wel alles heb gezegd en geschreven.

Je kan dus alles wel op de een of andere manier online vinden op mijn site, maar eenvoudig is dit niet. Het grote probleem is dat alles gefragmenteerd is, dat je dus alles bijeen moet zoeken en zo ook geen duidelijke structuur krijgt. Je weet wel alles, je hebt alle puzzelstukjes, maar het vraagt veel puzzelwerk om de stukjes allemaal op de juiste plaats te krijgen.

Een reden dat ik het boek geschreven heb, is dan ook om alle informatie eens in de juiste volgorde op papier te hebben, goed compact zodat de rode draad doorheen het boek duidelijk blijft.

In plaats van dagen en weken te zoeken en te proberen om alles in elkaar te laten klikken, kan je gewoon het boek kopen. Je leest dan per hoofdstuk over een bepaalde stap die je moet zetten in je tuin. Alles stappen staan mooi achter elkaar, het laatste hoofdstuk toont hoe je alles moet aanpakken wanneer je start met natuurlijk tuinieren.

Ook niet alles

staat online. Ik heb doorheen de jaren veel geleerd en sommige inzichten zijn sterk geëvolueerd. Wanneer je een bericht of artikel van 4 jaar geleden leest, dan is de kans groot dat het niet meer helemaal strookt met de manier waarop ik nu werk en denk. In het boek heb ik alle kennis gegoten die ik nu heb, en na 20 jaar gezocht te hebben denk ik dat we bij Yggdrasil een goed systeem gevonden en ontwikkeld hebben om eenvoudig een natuurlijke moestuin op te zetten en te onderhouden.

Er is uiteraard geen eindpunt, er zullen nog inzichten en ervaringen zijn die onze ideeën beïnvloeden, maar de grote lijnen en manier van werken ligt toch vast. En deze heb ik in het boek neergeschreven. Tijdens het schrijven moet je ook goed nadenken over wat je wilt zeggen en waarom je iets zegt. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik sommige dingen van een andere kant heb bekeken, anders heb uitgelegd of dat er extra elementen zijn bijgekomen waar ik maar zelden over heb geschreven in het verleden.

Ga je nog iets bijleren?

Ik ben overtuigd van wel. Zelfs als je al mijn blogberichten, mijn nieuwsbrief en eventueel de online cursus hebt gevolgd, zal je nieuwe dingen leren.

Het belangrijkste verschil is dat alles mooi samen staat, je hebt na het lezen een goed overzicht. Verder gaat elk hoofdstuk over één specifiek onderwerp zodat je achteraf alles snel kan terug vinden. Doordat je ook alle informatie in een korte tijd leest, begrijp je de samenhang en de overlap tussen de verschillende aspecten van natuurlijk moestuinieren beter.

En als je mijn blog of nieuwsbrief nog maar juist volgt, kan je best het boek kopen als basis, en de artikels die je in de toekomst nog krijgt als uitbreiding en extra verduidelijking 🙂 .

 

Comments

  1. 🙂 ik heb de online cursus gevolgd (en nog eens een herhaling ook) en lees regelmatig op het blog of ga dingen terug opzoeken… maar toch kan ik écht geen enkele reden bedenken waarom ik het boek ‘niet’ zou willen kopen 😀 zelfs al heb ik op dit moment geen (mogelijkheid tot) eigen moestuin…

    En ook al heb ik de afgelopen tijd helaas al heel wat boeken moeten wegdoen wegens acuut plaatsgebrek… dit pareltje met nuttige info en tips kan ik echt niet weerstaan en zal hier sowieso goed passen in het rijtje nuttige-voor-altijd-te-bewaren boeken die regelmatig terug opnieuw vastgenomen worden.

  2. Een bijkomende belangrijke reden voor mij om je boek te willen kopen is dat ik te ver woon voor je cursussen en workshops, veel opsteek van je blog en je een steuntje wil geven door te betalen voor alle info en ervaring die jij zo genereus deelt en de energie die je steekt in het beantwoorden van onze vragen op je blog.

  3. Wat hebben we veel geleerd van Frank.Vooral over het niet spitten en het mulchen van de tuin. Ik ben niet zo”n tuinierder maar vind het nu leuk.
    Nu al deze info geordend is in een boek,bestellen we vandaag nog een exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *