Zware week achter de rug maar met een goed resultaat!

Zware week achter de rug maar met een goed resultaat!

Het is een zware week geweest met een hele hoop werk, verlopen deadlines en slapeloze nachten 🙁 . Het positieve hieraan is dat er tegen het einde van de week veel gebeurd was. Afgelopen weekend heb ik vooral geslapen, maar nu ben ik terug klaar voor de volgende fase van het boek!

En hier ben ik mijn vormgever heel dankbaar.

Nu begint het pas

Ik weet nog goed dat ik een kleine 2 maand geleden langs ging bij mijn vormgever om allerlei dingen zoals pagina-grootte, lettertype, kleur en stijl te bespreken. Mijn manuscript was toen af en nagelezen door enkele vrienden en familie. Toen het gesprek ten einde was en we nog wat over koetjes en kalfjes babbelden zei hij mij: ‘En nu begint het echte werk pas’.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik toen dacht: ‘Yeah right, het zal wel.’ In mijn ogen was het grootste werk gedaan, wist ik veel 🙂 .

Amaai! Ik heb ondertussen gemerkt dat een boek uitgeven een hele ervaring is en ik ben heel dankbaar dat mijn vormgever veel ervaring heeft! Ik weet echt niets van welk lettertype, welke kleuren, welke layout, welke foto’s het beste werken, hoe je een index maakt en zoveel meer.

Hij heeft dit allemaal zonder boe of ba opgelost en een heel goed boek gemaakt. Het is nog niet volledig af, hij is momenteel met de laatste 2 hoofdstukken bezig. Hij heeft meer dan 30 duidelijke, mooie tekeningen gemaak, heel goede ideeën aangebracht voor de vormgeving, kleuren, het juiste lettertype gekozen, …

Je kan dan denken: ‘dat is zijn job’, maar hij heeft in mijn ogen zijn job gedaan en meer!

Kijk zelf maar eens naar volgende voorbeelden:

promotie1

promotie2

promotie3

promotie4

promotie5

promotie6

promotie7

promotie8

 

 

Comments

 1. Heel interessant hoe “ons” boek er zal uitzien, geef ons nog meer van hoe het allemaal in elkaar zit.
  Zielige zielen kunnen dit marketing noemen, maar ik vind de suspense heerlijk.
  Go man go!

 2. Het ziet er mooi en leuk uit. Ben benieuwd naar je boek. Volg je al een tijdje, probeer jou methode te doen, word al 3 jaar uitgelachen maar het lachen verstomd! Helaas zit je tever weg en heb ik geen auto anders was ik wel langsgekomen voor een workshop of opendag of wat dan ook. Succes ermee. Ps. Maak dagelijks reclame voor jullie?

 3. Beste Frank,
  Bedankt voor het delen van je ervaringen zowel in Permacultuur Magazine als nu met je boek. En inderdaad een boek uitgeven is zowaar een stuk van jezelf er in steken en dat gaat verder dan enkel maar de inhoud. Dit laatste is natuurlijk het belangrijkste maar het oog wil ook wat. in ieder geval een geslaagde lay-out en mooie illustraties. Ik kijk er alvast naar uit.

 4. Beste Frank,
  Ik zie dat je grote stap zet en bergen werk verzet, chapeau! Jij geeft de kennis en jarenlange ervaring van ouders en bedrijf door aan jonge starters (dus ook aan mij). Ben je daarvoor heel dankbaar. Doe zo verder! En wij wachten op je prachtig geïllustreerd boek??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *